Kedves Kollégák!

A tavalyi konferencia és ICH GCP tanfolyam sikerén felbuzdulva az MKVT elnöksége úgy döntött, hogy idén is, immár 7. alkalommal megrendezi mindkét rendezvényt.

A 2022-es év nagy újdonsága, hogy van lehetőség a klinikai vizsgálatok az EU CTR szerinti engedélyeztetésére az EU tagállamokban, így Magyarországon is. Már gyűlnek az első tapasztalatok az új rendszer szerint engedélyezett vizsgálatokból. Ezeket az OGYÉI, az ETT KFEB és a megbízói oldal szakértői segítségével szeretnénk feldolgozni a konferencia során a hagyományos, un. Hatósági szekcióban.

Már a tavaly is kiemelten foglalkoztunk a decentralizált és a hibrid klinikai vizsgálatok kapcsán kidolgozott és nemzetközileg már alkalmazott technológia megoldások európai és hazai implementálási lehetőségeivel. Tavaly ezeket a dolgokat még alapvetően a COVID-19 járvány optikáján keresztül szemléltük. Egy évvel később azonban már világosan látszik, hogy az ilyen típusú vizsgálatoknak és megoldásoknak megvan a megfelelő helyük a klinikai vizsgálatok arzenáljában. Az idén szeretnénk ezeket a lehetőségeket részletesebben körül járni, megvizsgálva ezek jogi, technológiai és minőségügyi körülményeit és feltételeit nemzetközi és hazai szinten. Gyógyszeripari, hatósági és vizsgáló szakemberek segítségével szeretnénk beazonosítani azokat a jogi, szakmai és technológiai beavatkozási pontokat, amelyeken keresztül biztosíthatnánk, hogy Magyarország versenyben tudjon maradni az új technológiák alkalmazását igénylő klinikai vizsgálatok területén is. Ezáltal lényegesen könnyítve a hazai betegek a klinikai vizsgálatokban való részvételével kapcsolatos procedúrák által okozott terhelését is.

Részben a fentiek kapcsán szeretnénk kitérni az EESZT használatával kapcsolatos jogi, betegbiztonsági és etikai kérdésekre is. Természetesen a még mindig sláger témának számító intézményi szerződéskötési kérdések és az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvény (Eszjtv) értelmezésének és implementációjának kérdéseivel is foglalkoznunk kell az idén is.

A hagyományoknak megfelelően a konferenciát megelőzően tartunk egy egyetem által akkreditált GCP tanfolyamot a Szegedi Tudományegyetemmel közös szervezésben. A COVID járvány hozadékaként ezúttal mi is ún. hibrid módon tervezzük annak lebonyolítását. Azaz lehetőség lesz mind személyesen részt venni a GCP tanfolyamon, mind online módon becsatlakozni a tanfolyamra, a végén vizsgalehetőséggel. Bízunk benne, hogy ez lehetővé teszi, hogy olyan kollégák is részt tudjanak venni a tanfolyamon, akik nem tudnak leutazni a helyszínre, de szükségük van az akkreditált tanfolyamról szóló igazolására.

Biztos vagyok benne, hogy a rendezvény nem csak szakmailag lesz sikeres, hanem – a tavalyihoz hasonlóan – mint társasági esemény is kiváló lehetőséget fog biztosítani kötetlen beszélgetésekre és kikapcsolódásra. Így feltöltődve és kellemes élményekkel gazdagodva térhetünk haza október 7-én.

Várunk mindenkit szeretettel!

Dr. Szepesi Gábor
Az MKVT Elnöke

mkvt-szepesi-gabor-140x210

A konferencia idén Siófokon, a közvetlenül a Balaton partján fekvő  Prémium Hotel Panoráma**** szállodában kerül megrendezésre.

Cím: 8600, Siófok, Beszédes József sétány 80.

 

A Prémium Hotel Panoráma**** Siófokon, az Aranyparton, a városközponttól néhány percnyi sétatávolságra, közvetlenül a Balaton partján található.

A szálloda 157 szobával, köztük standard, családi- és összenyitható szobákkal valamint 1 prémium lakosztállyal várja vendégeit. A megújult, 180 fős, modern dizájnú étterem, változatos svédasztalos kínálatával, a magyar és nemzetközi konyha remekeivel, valamint a kávézó és a terasz italkülönlegességekkel áll vendégei rendelkezésére.

A hotel minden igényt kielégítő helyszínt biztosít konferenciák, tréningek lebonyolításához. A megújult konferenciatermek természetes fénnyel és minden szükséges technikai felszereléssel rendelkeznek. A 250 fős és a 100 fős konferenciaterem, valamint a négy darab 40 fős szekcióterem szolgál a különböző rendezvények helyszínéül.

Az aktív pihenésre és a kényeztetésre wellness szolgáltatások biztosítanak lehetőséget fedett úszómedencével, szauna parkkal (finn szauna, szanárium, fényterápiás infraszauna, tepidárium, jégkút, élményzuhany), vízi élményelemekkel tarkított barlangfürdővel és szezonális kültéri medencével. Sportoláshoz fitness terem, ping-pong asztalok valamint kerékpárok állnak rendelkezésre.

Parkolás a szálloda zárt parkolójában díjfizetés ellenében, korlátozott számban lehetséges.

A szálloda előtti önkormányzati parkolóban május vége és augusztus vége között a parkolás helyi tarifa szerint fizetendő, egyéb időszakokban díjmentes. A szálloda előtti zöld területeken szabad helyek függvényében díjmentes a parkolás.

Részvételi díjak

A tavalyi évhez hasonlóan a GCP tanfolyam idén is hibrid módon kerül megrendezésre. Így lehetőség nyílik a személyes találkozás mellett az online részvételre is.

GCP részvételi díj
Személyes résztvevő 35 000 Ft + ÁFA
Online résztvevő 35 000 Ft + ÁFA
Konferencia részvételi díj
MKVT tag 49 000 Ft + ÁFA
nem MKVT tag 59 000 Ft + ÁFA
Gálavacsora kísérők számára 12.000 Ft + ÁFA

A GCP Tanfolyam személyes részvételi díja tartalmazza a tanfolyam időtartama alatt a programon és az étkezéseken (2 kávé szünet, egy büféebéd) való részvételt. Szállás külön rendelendő és fizetendő. További információ a szálláslehetőségről itt.

A GCP tanfolyam online részvételi díja virtuális részvételt tartalmaz a tanfolyamon, saját eszközről, tetszőleges helyszínen. A díj tartalmazza az előadóktól való kérdezés lehetőségét online chat felületen valamint a vizsgázási lehetőséget is.

A konferencia részvételi díja tartalmazza a konferencia teljes időtartama alatt a programokon való részvételt, az étkezéseket (3 kávé szünet, két büféebéd) , valamint a gálavacsorán való részvételt. Szállás külön rendelendő és fizetendő.

Az ÁFA mértéke 27 %.

Fizetési feltételek

Jelentkezési lapon történő jelentkezés esetén a beérkezést követően díjbekérőt állítunk ki és megküldjük a megadott számlázási e-mail címre. Az online regisztrációs felületen történő jelentkezés esetén a folyamat végén automatikusan kerül kiállításra egy díjbekérő, melyet a megadott számlázási e-mail címre küldünk el. A megadott díjak beérkezését követően előlegszámlát, a rendezvény után pedig végszámlát állítunk ki.

A befizetéseket a díjbekérő levélen feltüntetett számlaszámra kérjük teljesíteni, a megjelölt határidőig. A jelentkezési lap kitöltése és a szervezőknek történő megküldése, illetve az online regisztrációs rendszerben történő jelentkezés megrendelésnek számít és fizetési kötelezettséget von maga után.

A díjbekérő kifizetése után kiállított előlegszámlán (illetve a rendezvény után a végszámlán) a teljes regisztrációs díj, beleértve a tanfolyam és az étkezések díját is, közvetített szolgáltatásként, 27% Áfa tartalommal kerül számlázásra. A regisztrációs díj pontos étel-ill. ital tartalmát a végszámlán szerepeltetjük, a vonatkozó reprezentációs adót a rendezvény szervezője nem fizeti meg.

A konferenciára történő jelentkezéssel Ön elfogadja a konferencia Általános Szerződési Feltételeit valamint az alábbi lemondási feltételeket:

Lemondási feltételek
Lemondást kizárólag írásban fogadunk el az mkvt@altagra.hu címen. Amennyiben a lemondás 2022. szeptember 5-ig megérkezik, a már kifizetett részvételi díjat 1.500 Ft adminisztrációs díj levonásával visszatérítjük. A 2022. szeptember 6. és 12. között érkező lemondások esetében a megrendelt szolgáltatások 30 %-a kötbérként fizetendő. 2022. szeptember 13. és 19. közötti lemondás esetén a megrendelt szolgáltatások 50 %-a kötbérként fizetendő. A 2022. szeptember 20. és 26. között érkező lemondások esetében a megrendelt szolgáltatások 75 %-a kötbérként fizetendő. Szeptember 27-ét követő lemondás esetén a megrendelt szolgáltatások 100%-a felszámolásra kerül kötbérként, azonban a részvételi jog más személyre történő átruházását elfogadjuk.

 

Szállásfoglalásra közvetlenül a Prémium Hotel Panoráma****  szállodánál van lehetőség, a következő e-mail címen: event@premiumhotelpanorama.hu

A konferencia résztvevői az MKVT2022 hivatkozás megadásával kedvezményes árakon tudnak foglalni.

Szállás árak

Kétágyas szoba reggelivel 32.800,- Ft/éjszaka (bruttó ár)
Egyágyas szoba reggelivel 24.600,- Ft/éjszaka (bruttó ár)
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő 400,- Ft/fő/éjszaka

A fenti szállás árak a következő szolgáltatásokat tartalmazzák: 

 • Gazdag büféasztalos reggeli
 • A WIFI-Internet használatát
 • Wellness Centrum és Szauna Világ használata:
  25 méteres úszómedence, gyermekpancsoló, pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, gőzkabin,
  sószoba, pihenősziget
 • Fürdőköpeny és törölköző használat
 • Szobaszéf használat

Parkolás

Parkolás a szálloda zárt parkolójában díjfizetés ellenében, korlátozott számban lehetséges.
A szálloda előtti önkormányzati parkolóban május vége és augusztus vége között a parkolás helyi tarifa szerint fizetendő, egyéb időszakokban díjmentes. A szálloda előtti zöld területeken szabad helyek függvényében díjmentes a parkolás.

EGYÉNI ONLINE JELENTKEZÉS

Jelentkezési útmutató

 1. Online jelentkezéshez kattintson a lenti piros Online jelentkezés gombra
 2. Az „Új Felhasználó” fülön kattintson az „Új Felhasználó” gombra
  1. a regisztráció e-mail címhez kötött
  2. egy e-mail címről egy személy regisztrálható!

JELENTKEZÉS JELENTKEZÉSI LAPPAL ill. CSOPORTOS JELENTKEZÉS

Az online felületen keresztül egy e-mail cím felhasználásával csak egy személy regisztrálására van lehetőség.

Amennyiben hagyományos úton kíván regisztrálni ill. több személyt szeretne regisztrálni, kérjük töltse le a lap alján található jelentkezési lapot, melyet személyenként kitöltve juttasson vissza számunkra az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Elektronikus formában: e-mail: mkvt@altagra.hu

Postai úton: Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft., Cím: 1118 Budapest, Csukló utca 6/a.

2022. október 6. csütörtök

09.00-10.00 Regisztráció
10.00-10.15 Elnöki megnyitó
Szepesi Gábor – ICON
Plenáris szekció
Moderátorok: Szepesi Gábor, Kemény Vendel
10.15-10.45 Validált e-source rendszerek, egy példa fázis I-ben
Annet de Jonge-Freuling – ICON, Hollandia
10.45-11.15 Az adatvezérelt egészség lehetőségei az EESZT-ben
Szócska Miklós  – Semmelweis Egyetem
11.15-11.30 Diszkusszió
11.30-12.00 Kávészünet
EESZT és szerződéskötések szekció
Moderátorok: Hilbert Helga, Törőcsik Kálmán
12.00-12.15 EESZT használatával kapcsolatos jogi, etikai és betegbiztonsági kérdések
Micsinay Gabriella – Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága (MKVT)
12.15-12.30 Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) hatékony használata klinikai vizsgálatokban
Őri Adrienn – ügyvéd
12.30-12.45 Szerződéskötés a Semmelweis Egyetemen
Szathmári Miklós – Semmelweis Egyetem
12.45-13.00 Diszkusszió
Résztvevők: az előadók, továbbá
Koltai Tünde – Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége
13.00-14.00 Ebéd
Hatósági szekció
Moderátorok: Szepesi Gábor, Faluvégi Mátyás
14.00-14.15 Első tapasztalatok az EU CTR alatt
Nemesy Krisztina – Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)
14.15-14.30 Az új reguláció első 8 hónapja – ahogyan a vizsgálatszervezők látják
Boér Kinga – Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága (MKVT)
14.30-15.20 Diszkusszió

Résztvevők: az előadók, továbbá
Bitter István – Egészségügyi Tudományos Tanács – Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottság (ETT KFEB)
Hermann Dóra  – Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Inspektor

15.20-16.00 Kávészünet
Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft./ Nemzeti Orvostudományi Kutatási Központ szekció
Moderátor: Szepesi Gábor, Balla István
16.00-16.30 NEKÜ szerepe a klinikai vizsgálati környezet javításában
Tarnai Judit – Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft. (NEKÜ)
16.30-17.05 Diszkusszió
NEKÜ / NOKK/ OKFŐ/Államtitkárság
19.00-24.00 Gálavacsora

2022. október 7. péntek

10.00-12.00 MKVT Kávéház/Pénteki Workshop
Moderátorok: Törőcsik Kálmán, Bende Balázs
Vizsgálati helyszínekkel kapcsolatos aktualitások (pl. OMS, e-source, EESZT, szerződéskötés, árazás)

 • Gulyás Dávid
 • Bíró János
11.55-12.00 Konferencia zárása
Szepesi Gábor – ICON
12.00-13.00 Ebéd

A programváltozás jogát fenntartjuk!

2022. október 5. szerda

08.00- Regisztráció
9.00-9.05 Köszöntő
Faluvégi Mátyás – AstraZeneca Kft.
9.05-9.25 ETT-KFEB működése
Bitter István – Egészségügyi Tudományos Tanács – Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottság (ETT KFEB)
9.25-9.45 A Klinikai Vizsgálatok helyzete hazánkban és a környező országokban. A Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség (NEKÜ) bemutatása
Tarnai Judit – Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft. (NEKÜ)
9.45-10.05 Klinikai gyógyszerfejlesztés folyamata, modern klinikai vizsgálati elrendezések
Renczes Gábor – Auxiliis Pharma Kft.
10.05 -10.25 A klinikai vizsgálatok etikai és jogi szabályozása
Mogyorósi Dorottya – Budai Egészségközpont
10.25-11.00 Kávészünet
11.00-11.20 ICH GCP alapelvei ( sneak peek to the new GCP release)
Barótfi Szabolcs – MSD Pharma Hungary Kft.
11.20-11.40 Események jelentése klinikai vizsgálatok során
Koncsik Gábor – Servier Hungária Kft.
11.40-12.00 TUKEB működése, 2020 tapasztalatai
Rojkovich Bernadette – Budai Irgalmasrendi Kórház
12.00-12.20 Beavatkozással nem járó klinikai gyógyszervizsgálatok/a vizsgálatot végző orvos szemszögéből
Szepesi Gábor – ICON Kft.
12.20-13.20 Ebéd
13.20-13.32 Betegtájékoztatás és dokumentáció
Drescher Edit – Csolnoky Ferenc Kórház Reumatológiai- és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum
13.32-13.44 Klinikai vizsgálóhelyi szerződések
Zimonyi Ferenc – AbbVie Kft.
13.44-13.56 A megbízó és a Klinikai Kutatási Munkatárs (CRA) feladatai
Mátyás Kata – Astrazeneca Kft.
13.56-14.08 A klinikai vizsgálatot végző orvos kötelezettségei, az ápoló és koordinátor feladatai
Kemény Vendel – ICON Kft.
14.08-14.20 Klinikai vizsgálóhely kiválasztásának szempontjai, szerződések – elektronikus aláírása
Veres László – IQVIA RDS Magyarország Kft.
14.20-14.32 Elektronikus source, home care, virtuális vizsgálatok
Nagy Kamilla – IQVIA RDS Magyarország Kft.
14.32-14.52 Monitorozás, rizikó alapú monitorozás, távoli monitorozás
Hermann Dóra – OGYÉI Inspektor
14.52-15.12 Minőségbiztosítás a Klinikai vizsgálatok során
Juszku Kálmán – AstraZeneca Kft.
15.12-15.32 Orvostechnikai eszközökkel végzett klinikai vizsgálatok
Fodor Eszter – PHARMAHUNGARY 2000 Kft.
15.32-16.00 Kávészünet
16.00-16.30 Tesztírás
 1. október 5-7. között Siófokon kerül megrendezésre a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társaságának hivatalos rendezvénye, a VII. Klinikai Vizsgálati Konferencia és GCP Tanfolyam.

A Konferencia részvevői:

 • a klinikai vizsgálattal foglalkozó szakemberek,
 • a vizsgálói helyszíneken,
 • gyógyszergyárakban,
 • klinikai vizsgálatok szervezésével foglalkozó cégeknél (CRO-knál),
 • akadémiai,
 • hatósági környezetben vagy
 • egyénileg dolgozó több száz szakember.
 • várható létszámuk: 200 fő.

A Konferenciához kapcsolódóan támogatóinknak lehetőséget nyújtunk az esemény résztvevőivel való hosszú kontaktusidejű találkozásra helyszíni kiállítás és egyéb megjelenés formájában, cégük image-ének építésére, termékeik bemutatására, mind klasszikus, mind pedig innovatív megjelenési formák alkalmazásával (előadás, cégbemutató image spot/film levetítése a konferencia programjába illesztve, online megjelenések, nyomtatványok, ajándéktárgyak átadása stb).

Megjelenési lehetőségek

Fizetendő összeg (forintban, ÁFA nélkül) Szolgáltatás
200.000 Ft kiállítás a konferencia helyszínén:

 • 4m2 kiállítási alapterület
 • 1 asztal + 2 szék
 • áramforrás

(a kávészünetek helyszíne is ez a tér)

Megjegyzés: a standon lévő személy/személyek kedvezményes regisztrációs díja 49.000 Ft + ÁFA/fő, mely a kiállítási csomagon felül fizetendő

150.000 Ft egyoldalas hirdetés vagy PR cikk megjelentetése a programfüzetben, színes A4-es méretben vagy

image film vetítése a szünetekben

100.000 Ft szóróanyag elhelyezése

a résztvevőknek átadandó mappában/táskában

(információs anyag, kiadvány, toll, jegyzetfüzet stb.)

100.000 Ft roll-up elhelyezése az előadóteremben

maximális szélesség 120 cm

grátisz a fenti megjelenési lehetőségek bármelyikének megrendelése esetén a szponzor cég logójának megjelentetése a programfüzet hátulján, az előadótermi kivetítőn és az esemény weboldalán, valamint a résztvevőknek küldendő hírlevelekben

Ha kiállítóként szeretne részt venni az eseményen vagy támogatóként csatlakozna a rendezvényhez kérjük keresse kolléganőnket:
Ersók Nóra
Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft.
Tel: 06-70-384-3718, E-mail: mkvt@altagra.hu

Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése van, kérjük forduljon a titkársághoz bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Konferencia titkárság/Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft

e-mail: mkvt@altagra.hu

Biszkupné Nánási Klára:  +36 30 922 9680

Gyurina Dóra: +36 30 341 6082

mkvt-logo new

GCP Tanfolyam

2022. október 5.

MKVT Konferencia

2022. október 6-7.

Prémium Hotel Panoráma**** Siófok

8600 Siófok
Beszédes József sétány 80.

Támogatók