Túrák - magyar

Fedezze fel Magyarország különlegességeit!

Ha Magyarországot választja úticélul külföldi csoportja számára,  szeretné megismertetni velük a magyarok életmódját,  az ország hagyományait, régióit, szeretné, ha a vendégek megkóstolnák a magyaros ételeket,  vagy teljes képet szeretne nyújtani az ország mezőgazdaságáról, akkor forduljon hozzánk!

Utazási irodánk elsődleges célja  az ország  hagyományainak és mezőgazdaságának bemutatása, kínálunk kész programokat, de örömmel készítünk testreszabott ajánlatot csoportja számára. Megszervezzük programja minden részletét, hogy vendégei megvalósíthassák célkitűzéseiket, ugyanokkor maradjon idejük élvezni a kulturális és szabadidős lehetőségek közül is néhányat.

Hungaricum Tours®

Mi teszi Magyarországot könnyen megkülönböztethetővé más országoktól?
A helyes válasz a kérdésre: A hungaricumok, azon speciális termékek és szolgáltatások választéka, amelyben megjelenik a magyar életmód, felfedezhetők a magyar hagyományok,  nyomonkövethetők nemzeti értékeink és büszkeségeink, megízlelhetők a magyar tradícionális ételek. A közvélemény a Hungaricumokat  elsődlegesen az élelmiszerkategóriába sorolja, tehát a fogalom szorosan kötödik a magyaros ételekhez, úgy mint szalámi, paprika, vagy a bor. Ugyanakkor a Hungaricum termékek választéka ennél jóval szélesebb körű, ide értendő a kiváló minőségű,   különleges  porcelán,  egyes népművészeti alkotások, de akár  kiemelkedő szellemi termékek és szolgáltatások is. Ugyanakkor  a Hungaricumok közös jellemzője, hogy a termék szorosan kapcsolódik néhány helyi  vagy regionális mesterség  kultúrájához, hagyományához. A túra a Hungaricumokkal ismerteti meg a látogatókat.

 
Hagyományok – Ízek – Régiók

Magyarországon 1998-ban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az Európai Unió Euroterroirs (Európa Vidékei) kezdeményezéséhez csatlakozva „HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK” (HÍR) elnevezéssel programot indított, azzal a céllal, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét. Az Agrármarketing Centrum (AMC) által irányított gyűjtőmunka eredményeként 300 termék szakmai-történeti leírása készült el. A gyűjtemény követelményrendszer értelmében a listára kerülhetett minden olyan mezőgazdasági termék és élelmiszer, amelyet hagyományos módon állítanak elő, egy adott tájegységhez köthető módon, történelmi múltja van, ugyanakkor ma is létező, az adott térségben ismert és forgalmazott termék. A gyűjteménybe került például a jól ismert szegedi fűszerpaprika, makói hagyma, kecskeméti barackpálinka, szatmári szilvalekvár, orosházi libamáj mellett olyan kevésbé ismert termékek, mint a mézes pálinka (Őrség), teasajt (Csermajor), csúcsos túró (Somogy megye), paprikás kalács (Kalocsa).

A gyűjtemény idegenforgalmi értékesítését az AMC és a Nemzeti Kultúrális Örökség Minisztériuma segítségével cégünk kezdte meg. A HÍR gyűjteményt bemutató programjaink kapcsán szakértők számolnak be az egyes termékek előállításáról, eredetéről és minőségének ellenőrzéséről. A farm- és gyárlátogatások természetesen kiegészülnek a gyűjteményben szereplő ételek bemutatásával.  Az egyes régiókba tett látogatások kapcsán bemutatjuk a falvak és települések a hagyományok megőrzésére tett erőfeszítéseit.

Túrák

Mezőgazdasági Szakmai Turizmus

Az Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft. mezőgazdasági szakmai turizmus területén több éve folytat sikeres idegenforgalmi tevékenységet. Programjainkat mindig a látogató csoport igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Általában egy, a magyar mezőgazdaságot általánosságban bemutató előadást követi a csoport számára tervezett szakmai program, amely bemutatja  a magyar mezőgazdasági szektor jelenlegi eredményeit és nehézségeit..

részletek »