Notice: Undefined index: id in /data/www/http/altagra.hu/root/modules/news/news.php on line 3155

Notice: Undefined index: name1 in /data/www/http/altagra.hu/root/modules/news/news.php on line 3156
altagra
Konferencia - magyar

IV. Klinikai Vizsgálati Konferencia és GCP Tanfolyam 2018

szervező: Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága

Balatonfüred, 2018. május 2-4.

Helyszín: Flamingó**** Wellness és Konferencia Hotel

8230 Balatonfüred, Széchenyi István u. 16.

Kedves Kollégák!

Az MKVT Elnökége nevében nagy örömömmel invitálok mindenkit az MKVT 4. önálló kongresszusára, ami szokás szerint az MKVT rendes éves közgyűléséhez csatlakozik és ismét egy egyetemi akkreditációjú GCP tanfolyammal kezdődik.  A kongresszus/közgyűlés/GCP tanfolyam - most már mondhatjuk, hogy a hagyományoknak megfelelően - Balatonfüreden kerül megrendezésre 2018. május 2-3-4-én. Biztosak vagyunk benne, hogy a tavaszi hangulatú csodálatos balatoni város kellemes és méltó környezetet fog biztosítani a reményeink szerint magas színvonalú programokhoz.

A tavalyihoz hasonlóan a Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködésben megvalósuló ICH GCP tanfolyam (16 pontot biztosít az egyetemi orvostovábbképzés keretében) nemcsak az ICH GCP 2. revízió témáit taglalja kiemelten, hanem igyekszik a gyermekgyógyászati szempontokat is hangsúlyozni.

A Konferencia, ami várhatóan szintén 16 pontot biztosít, mottója: „Fókuszban a beteg”. A szakmai programot ennek megfelelően úgy igyekeztünk kialakítani, hogy a elmaradhatatlan nemzetközi szemléletformáló előadásokon és a legújabb jogszabályalkotási elképeléseket (pl. EU CT Regulation és kapcsolódó jogszabályok, szövetminták exportja, stb.) is taglaló hatósági és etikai bizottsági szekciót túl a résztvevők megismerhessék az MKVT betegedukációs munkacsoportjának terveit és munkáját valamint a különböző szereplők (pl. betegszervezet) álláspontját. Néhány előadás keretében elemezzük majd a pont az idén májusban életbe lépő EU GDPR hatásait a magyarországi klinikai vizsgálatokra. Tervezzük utánajárni, hogy állnak a vizsgálóhelyek a megbízók elvárásaira való felkészülésben különös tekintettel azokra a pontokra, amelyek két évvel ezelőtt az MKVT konferenciáján lettek rögzítve.

Az utolsó napon pedig közgyűlési beszámolók és előterjesztések keretében számolnak be az MKVT tisztségviselői és munkacsoport-vezetői a tagságnak az éves munkájáról és 2018-2019-es terveikről.

A szünetek, az esti szociális programok jó lehetőséget jelentenek majd a tapasztalatcserére és a személyes kapcsolatok elmélyítésre.

Izgalmas és tartalmas májusi napok elé nézünk! Az MKVT Elnöksége nevében várok mindenkit szeretettel:

Dr Szepesi Gábor
Az MKVT Elnöke

Letöltések